Mijn loopbaan
‘Mens en werk’ loopt als een rode draad door mijn eigen loopbaan. Na de opleiding Beroepskeuzewerk en Didactiek aan de Academie Mens Arbeid werkte ik in het Human Resources werkveld waarvan ruim 13 jaar als P&O manager. Een belangrijk onderdeel van mijn werk bestond uit ‘Learning en development’ Dit deel van mijn werk vond ik zo leuk en belangrijk dat ik, na het volgen van een coachopleiding, in 2005 mijn eigen bedrijf in coaching en training ben gestart. Daarnaast werk ik als samenwerkingspartner bij Stratos, een bureau voor Coaching, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Ondernemerschap is wat me past en wat ik in mijn begeleiding meebreng.

Mijn werkwijze
Mijn manier van werken is praktisch en resultaatgericht. Samen zinvolle resultaten vinden die zowel op korte als op lange termijn effectief zijn. Ik doe dit graag vanuit positiviteit, lichtheid en eenvoud. Vanuit zorgvuldigheid, betrokkenheid en doortastend zijn met warmte.

Mijn visie
Ik help mensen zichzelf te ontwikkelen. Dat doe ik door doelen en problemen te verhelderen en probleemoplossend en zelfsturend vermogen te vergroten.

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. We steken er veel tijd in en het vormt onze identiteit. Als werk bij je past levert het veel op; zingeving, talentontwikkeling, leuke contacten en zelfvertrouwen. Werk doen waar je niet tevreden mee bent kan tot problemen leiden. Je komt vast te zitten, drijft op routine, ervaart geen zingeving meer of voelt je zelfs ziek. Loopbaancoaching kan je weer op de rit helpen. Je onderzoekt jouw mogelijkheden, jouw kwaliteiten en talenten, jouw drijfveren èn je ontwikkelpunten. Met focus en een concreet plan kun je weer verder. Eigenlijk zou iedereen zo af en toe een pas op de plaats moeten kunnen maken om te kijken of je nog op de goede weg bent: Even vertragen om te kunnen versnellen.