Stress en burn-out coaching

Merk je dat je je heel moe voelt, maar toch lig je ’s nachts wakker? Blijf je maar piekeren? Kan je je moeilijk concentreren, is je geheugen een vergiet, er komt er weinig uit je handen? Heb je een kort lontje? Huil je om het minste of snauw je naar je kinderen? Dit kunnen signalen zijn van overbelasting en chronische stress.

Stress hoort bij het leven
Stressloos leven bestaat niet. Je stress systeem zorgt ervoor dat je beter kunt presteren en je beter kunt concentreren. Maar als je langere tijd stress ervaart zonder hersteltijd in te bouwen wordt stress chronisch. Gezonde stress verandert dan in toxische stress. Als je dat in stand houdt kan een burn-out of Chronisch Stress Syndroom (CSS) ontstaan. Stress op de werkvloer is inmiddels beroepsziekte nummer één. Jaarlijks loopt meer dan een miljoen Nederlanders het risico op een burn-out. 

Welke kansen liggen er voor jou?
In ons drukke leven nemen we bijna geen tijd om uit te rusten en op te laden. Daardoor merken we vaak niet of we wel met de juiste dingen bezig zijn. Dit kan ten koste gaan van je geluk, gezondheid en werkplezier. Bij loopbaanvragen zorgt stress er vaak voor dat mensen willen weglopen van hun baan of bedrijf. Maar dat is niet altijd de (enige) oplossing. Stress komt niet altijd door een vervelende baas, collega of klant. Vluchten of doorgaan lost het meestal niet op, maar wat dan wel? Het enige waar je echt invloed op hebt, ben jijzelf. Hoe reageer je? Welke keuzes maak je? Het is moeilijk om hierover na te denken als je vastzit in de ‘rat race’. Dan is het fijn als iemand je helpt om even een pas op de plaats te maken. 

Wat is de aanpak voor stress en burn-out coaching?

Ik werk met een praktische en psycho-biologische aanpak van het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht. Deze methode is wetenschappelijk bewezen en effectief. Ik gebruik ook de Polyvagaal theorie, die uitlegt hoe ons autonome zenuwstelsel en stress met elkaar verbonden zijn. Door te begrijpen en te voelen hoe je lichaam en emoties reageren, kun je meer controle krijgen over je leven. Het is alsof je vrienden wordt met je eigen zenuwstelsel.

In het begin richten we ons op het stoppen van roofbouw plegen en fysiek herstel. Langzaam vul je je energie weer aan. Daarna kijken we naar de oorzaken van je overbelasting en hoe je meer leiderschap over je leven kunt nemen. Wat probeert de burn-out je te vertellen? Misschien is het tijd voor een nieuwe baan die beter bij je past, of andere levenskeuzes. Maar die keuzes maak je dan bewust, niet als een vlucht naar voren. We kijken naar het complete plaatje van zelfzorg, persoonlijk leiderschap en hoe je je leven wilt inrichten!

Wat levert het je op?

  • Je bouwt je energie en belastbaarheid weer op en komt weer beter in je vel te zitten.
  • Je (h)erkent je grenzen, weet wat je energie geeft en kost, kent je triggers en glimmers, en weet wat je nodig hebt om meer rust en balans te vinden.
  • Je begrijpt beter hoe de overbelasting is ontstaan, en wat je kunt doen om het in de toekomst te voorkomen.
  • Je kunt beter problemen oplossen en jezelf sturen: van “dit overkomt me” naar “welke keuzes maak ik en welke kansen zie ik?”

Cliënten over stress en burn-out coaching bij Jeannine

“Ik kan beter omgaan met drukte en problemen op mijn werk. Ik vermijd minder, ben assertiever geworden en kan beter mijn grenzen bewaken. Privé weet ik beter wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Daardoor kan ik betere keuzes maken die goed voor mij zijn.” – Judith (50 jaar)

“Ik kan echt met volle overtuiging zeggen dat ik er super veel van geleerd heb. Ik heb mezelf echt een stuk beter leren kennen door de coaching en pas verschillende methoden nog steeds toe. Ik zit echt veel beter in mijn vel!” – Veerle (23 jaar)

“Ik had veel stress en voelde me uitgeput. Nu zie ik dat dat vooral kwam door faalangst en een overmatige behoefte aan controle. Ik heb geleerd op een andere (positievere) manier naar mezelf te kijken en de lat niet altijd te hoog te leggen. Bovendien heb ik geleerd op mezelf en mijn capaciteiten te vertrouwen.” – Renske (35 jaar)

Hoe begin je?

1. Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

2. We verkennen je vraag en wensen tijdens de intake.

3. Jeannine doet een persoonlijk voorstel voor het coachingstraject.

4. Je start wel of niet het coachingstraject bij Jeannine.